Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.11.2011 23:30 - Шистов газ
Автор: shistovgaz Категория: Новини   
Прочетен: 3149 Коментари: 3 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image
Шистовият газ
е природен газ, добиващ се от шисти. Шистите представляват глинести лиски. Смята се, че нефтоносни шисти се намират в Европа, Канада, Азия и Австралия.

Наскоро шистовият газ нашумя и в България, като медиите му отделиха доста внимание, а общественото мнение беше разделено на две – подкрепящи добива и отхвърлящи добива и проучването.
Интересен факт е, че именно добиването на шистов газ позволи на САЩ да изпревари Русия по обем добив на природен газ през 2010г. и това се случва за първи път в историята. Разбира се този ключов момент кара много енергетици, правителства и компании да точат зъби и да търсят терени за проучване и добив.

Правителството позволи на американската компания Шеврон да проведе проучвания за Шистов газ. Те ще се правят в североизточна България, като в течение на 5 години ще трябва да се реализира работна програма на стойност 50млн. евро. За да започне проучването за шистов газ, Шеврон трябва да заплати 30млн. евро, като рискът е изцяло за нея, без оглед на резултата от проучването.

Министър Трайков съобщи, че Шеврон ще инвестира 4млн. евро за опазване на околната среда и екология.




Гласувай:
0




1. gmihov - Как да не вярвам!
21.11.2011 08:06
Как да не вярвам,че има Бог, котато на територията на Бълтария и не само на България има естествен безопасен енергоизточник, който хората ползуват на базата на огранчени познания ограничено и недостатъчно, въпреки че имат нужните познания и да г оползуват неогранимено, но в заблуда не могат да използуват собственитне си познания и " жадтни вода дират, вода газят, не я виждат, жадни ходят и я търсят там където оскъдво я има и скъпо им струва". От най дълбока древност хората несъзнателно и съзнателно използуват гравитационното поле, като естествен енергоизточник, използуват го и при ВЕЦ-ли ограничено. Имат нужните познания да го използуват неограничено, но Бог в мозъците на учени и лаици е посадъл забрлудата, че гравитационното поле е консервативно и с това ги е превърнал в слепци и глухи да на могат да видят истината и по негова воля, когато тоъ реши да и разреши с родилни бъки път до мозъцине им да стигне истината.
На базата на обективната истина, че ако А не е равно на Б няма и не може да има сбор равен на нула с конкретни експериментални резултати, прости, очевидни и понятни в които няма нещо, като реалност и природен закон, което да не е познато на специалистите и лаиците в продължение на 50 и повече години предлагал директен достъп до енергията на гравитационното поле,което осигурява икономически изтоден и ебзопасен неограниечн добив на енергия във всяка точака от земята, но поради тази заблуда от Бога в главите на учени и лаици, пречи това да ес види,както заблудата, че земята се движи в пространството по воляна на същността на Вечността-Бог и произтичащите от тази същност вечни и ненарушими пирродни закони.
Оритайте се уважеми учени и лаици да отворите очи и отпушеите уши да видите иситната, че гравитационното поле не е консервативно и това Ви предлага нещо много ,мнаго по значимо от колкото нефтените шисти,при това безплатно, като въздуха, които дишаме, като гравитационното излъчване от зеимята,което ни позволява да се движим по нея и да стрим.
цитирай
2. gmihov - Прдължение
21.11.2011 08:24
Извинете ме за набързо написания недостатъчно грамотно коментар. Но ! И това е едно от "чудесакга" на Вечността - Бог, че гениални учени, като Апхемед, Галилей,Нютон, Айнщайн, които са имали мнаго повече конкретни обективни познанияи от колкото аз не са могли да стигнат до истината, че гравитационното поле не е окнсервативно, а яз, които, като Р.Майер съм един обикновен провинциален лекар, с оскъдни познания ,както Р.Майер достигнах , по волята на Вечноста до иситна, до коята те са биле на крачка, но не са видели и не са открили. Просто не са си задали въпроса, че , както твърди религията, че всимико е от Бага, в Бога и Бог е във всичико, то този Бог от койъто сме част, ще трябва на има същата същност , която имаме и ние хората и всичико друго около нас, от която да произитча всичико и на коята да е подчинено всичико.
цитирай
3. gmihov - продължение
21.11.2011 08:31
Не е чудо този мои полуграмотно написан коментар, но чудо ще стане, ако тези ,главно техническите специалсти, преодолеят инертността на собственото си мислене, отворят очи и отпушат уши и сериозно и отговорно го прочетат и проумеят истината която е нещо много по значимо и от атомната енерегетика, при това, безопасно за хората и пиррадата и се освободят от заблудята, че гравтационното поле е консервативно, както днес човечеството е освободено он заблудите за неподвижната земя, неделимия атом и пр.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shistovgaz
Категория: Новини
Прочетен: 10649
Постинги: 1
Коментари: 3
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930